Her kan du bruge gurkemeje-roden
Gurkemeje-rod minder på mange måder om ingefærd. Den er let-tilgængelig, utroligt sund og slet ikke nok kendt i befolkningen.
Mange bruger alene gurkemeje som pulver til indisk-inspirerede risretter, men gurkemejeroden har meget mere end dette at byde på.
Et par eksempler på dette vil vi gerne komme med i dette indlæg.
En ting du kan bruge gurkemeje-roden til er i forbindelse med juice. Du kan kværne roden sammen med fx også ingefærd, æbler, appelsiner og meget andet i din juicemaskine og derved få en sund snack i starten eller slutningen af dagen.
Du kan også rive gurkemejeroden og bruge strimlerne i din mad. Vær opmærksom på, at dette egner sig godt især til supper, risretter, pastaretter og andre ’sammenstuvninger’.
En tredje mulighed er at tage gurkemejeroden og bage den i ovnen i et fad sammen med fx kylling og andre grøntsager. Du får den gode smag af gurkemeje med ud, uden at du dog behøver at skære et stykke af roden og spise det direkte. Som med ingefærd kan det være lidt af en mundfuld for de fleste.