Bloggen

Udsmykning er en kultur

Smykker kan sige noget om den kultur man er i. Eksempelvis, hvis man bærer et kors, er man kristen, teenagepigernes veninde halskæder, punkere og emoers mange øreringe, vielsesringe med mere. Så enkelt, kan smykker være med til at udtrykke, hvilken kultur man er en del af.

Derudover har smykker også et symbol og samtidig sender man også et signal med smykkerne og de signaler udtrykker også kulturen du er i men samtidig også din personlighed. Et signal kunne være, hvis du går med smykker der er farverig, vildt og anderledes, er det også sådan din personlighed i virkeligheden er. Det kan også være at hvis du går med Rolex-ur og guldkæder, så signalere du magt og penge og du signalere samtidig også at det er sådan du er som person. Derfor kan du med dine smykker, udtrykke din personlighed. Smykker har også symboler og signaler, i andre lande, så som visse stammer i Afrika, hvor halsene er forlængede ved hjælp af ringe i messing, også kaldt giraf-kvinder.
smykker

Smykker i stor udstrækning

Anvendelsen af smykker er utallige, kun dig selv kan sætte grænser. Du kan skabe din egen personlighed med smykker og blive bevidst om hvad der passer bedst til dig selv, om det er guld, sølv, kobber, farver osv. Samtidig hvilket materiale, du bedst kan lide, perler, kæder, diamanter eller noget helt andet.

I gamle dage havde smykker en stor magt, den magt smykker havde, blev signaleret af konger og andre magtfulde personer. Det samme ser man i dag, personer kan stadig signalere penge og magt ud fra de smykker man bærer, som eksempelvis kendte mærker og modeller her kan nævnes Georg Jensen, Rolex og Cartier, som er meget respekterede smykkefirmaer og derfor har en stor signalværdi for os som mennesker. Signaler og symboler, ses også i andre lande, så som en stamme i Afrika, hvor de såkaldte giraf-kvinder, har ringe om halsen af messing, som er del af deres kultur.

Smykker der er gået i arv, har også stor betydning, fordi ingen andre har et sådan smykke og det betegnes derfor som unikt. Eksempelvis kan du se i ”guldburet” på Amalienborg museet, de berømte kronjuveler. På samme måde kan arvestykker hos os almindelige borgere, have stor værdi for os, og som vi lader gå i arv fra den ene generation til den næste.

Hvis man giver en gave, har faktorer så som, penge, kvalitet, symbol og materiale noget at sige. Eksempelvis hvis man giver en guldhalskæde, har det mere værdi end hvis man giver en i sølv. Samtidig har kvaliteten dog noget at sige, i forhold til signalværdien. Desuden er smykker ikke kun begrænset til kvindekønnet, mænd kan også understrege deres maskulinitet ved at udsmykke sig, med de rette symboler.

Smykker som personlighed

Et smykke, er derfor ikke bare accessories, eller pynt, men nærmere en del af din kultur, symboler og signaler du kan stå inde for og dermed, det menneske du giver udtryk for, både for dig selv men også for resten af omverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *